Treceți la conținutul principal

Enzima miracol - Dr. Hiromi Shinya - cartea revolutionara, aparuta dupa 40 ani de cercetari in domeniul sanatatii

Enzima Miracol - cartea scrisa de pionierul chirurgiei endoscopice si care nu recomanda ca prima solutie medicamentele si operatiile


Dr. Hiromi Shinya este cel care a aplicat pentru prima data chirurgia endoscopica, este un renumit medic chirurg japonez care, preocupat de sanatatea pacientilor sai dincolo de ceea ce impune sec si rece o profesie - s-a implicat cu pasiune in descoperirea unui mod de viata prin care oamenii sa traiasca sanatos, sa nu se imbolnaveasca. iar cercetarile sale si rezultatele cercetarilor  realizate pe parcrsul a 40 de ani - in care a operat oameni de cancer, a tratat oameni cu boli digestive grave - le-a cuprins in acest volum care, sincer, te face sa reconsideri in mod serios, felul in care traiesti.

Totul este povestit intr-un mod prietenos, pe intelesul oricui, si foarte rational si convingator!
Va voi indica librariile online de unde puteti sa comandati cartea, iar mai jos am pus nota introductiva si prefata cartii, pentru a va face o impresie despre continutul acestui volum care pe mine m-a impresionat foarte tare.

Nu gasesti nimic imposibil aici, nici filme SF, nici povesti pompoase si comerciale - doar informatii de bun simt, pentru cine e dispus sa auda asa ceva si simte ca merge intr-o directie gresita cu viata lui, poate nu doar alimentara, ci cu totul, pentru ca daca fizic te simti bine, sigur ai puterea sa te simti bine si psihic. Stiti cum e cartea aceasta? Ca si cum s-ar aprinde un bec in mintea ta!  Este, dupa parerea mea, ca si Studiul China al Dr. T. Colin Campbell - o carte must-have!

Nu va impune nimeni nimic! Va invit doar sa cititi o carte, iar concluziile si deciziile va apartin!

Nu e nimic magic nici miraculos aici, e doar logic si stiintific!

Enzima miracol - Dr. Hiromi Shinya



Iata un pasaj simplu si edificator:
"Alimentația și stilul de viață bazate pe factorul enzimatic, prezentate în cartea de față, au condus la o rată de recurență 0% a cancerului.
Permiteți-mi să repet: niciunul dintre pacienții mei nu a mai făcut vreodată cancer. De ce? Pentru că pacienții mei cu cancer și-au luat foarte în serios sănătatea, și-au pus toată încrederea în vindecarea corpului și au practicat zilnic regimul meu de viață și de alimentație. Este vorba de minunatul stil de viață pe care vi-l voi comunica în cartea aceasta, un set simplu de obiceiuri noi, care vă vor permite să vă bucurați de o sănătate bună până la vârste foarte înaintate."

Unde gasim, in ce librarii,  Enzima miracol - Dr. Hiromi Shinya:
Nu in foarte multe locuri!
Libraria Carturesti
Libraria Elefant
Libraria eMAG


In continuare, cum spuneam si mai sus, un fragment din carte, doar introducerea si prefata:


Hiromi Shinya - Enzima miracol
Cum să ajungi sănătos la 100 de ani

Notă introductivă
Pentru gastroenterologii și chirurgii din lumea întreagă, Hiromi Shinya, doctor în medicină, nu are nevoie de niciun fel de prezentare. Este pionierul chirurgiei colonoscopice (de fapt, tehnica aceasta, inventată de el, îi poartă numele; în plus, a contribuit la proiectarea instrumentului folosit) și este recunoscut drept unul dintre cei mai proeminenți doctori din lume.
Doctorul Shinya practică medicina de peste patru decenii. A tratat președinți, prim-miniștri, staruri de film, muzicieni și mulți, mulți alți pacienți mai puțin cunoscuți. Adevărul este că el a examinat stomacul și intestinele a peste 300 000 de persoane. La ora actuală, este profesor de chirurgie la Colegiul de Medicină „Albert Einstein” din New York și șeful Unității de Chirurgie Endoscopică de la Centrul Medical „Beth Israel”.
Datorită vastei lui experiențe, cu sute de mii de pacienți, între care pe unii i-a supravegheat o viață întreagă, doctorul Shinya a inventat și a testat clinic o abordare medicală care pornește de la rezerva de enzimă vitală pe care o are corpul, denumită de el „enzima-minune”. Această enzimă, crede el, este secretul unei vieți lungi și sănătoase.
În cartea de față el și-a propus să explice mecanismul de funcționare al acestei enzime și de ce este ea atât de importantă pentru sănătatea omului. Autorul consideră cartea de față drept punctul culminant al muncii lui de o viață, prezentat milioanelor de oameni pe care nu va avea niciodată ocazia să-i trateze personal. Doctorul Shinya prezintă un stil de viață care asigură o bună sănătate și explică de ce practicile aferente sunt atât de eficiente.
Născut în Japonia, doctorul Shinya practică medicina șase luni pe an la Tokyo. El reunește, în abordarea sănătății umane, concepțiile medicale orientale și occidentale. Versiunea originală a cărții fost scrisă în limba japoneză. Iar versiunea japoneză a fost o senzație editorială; în câteva luni de la apariție, s-a vândut într-un tiraj de peste două milioane de exemplare.
Council Oak are onoarea de a prezenta The Enzyme Factor în limba engleză. Ne alăturăm lui Hiromi Shinya, doctor în medicină, în speranța că această carte vă va îndruma spre un mod de viață fericit și sănătos.

Prefață
Am intrat în adolescență în Japonia, la scurt timp după război, într-o epocă în care în țara mea natală pătrundeau masiv tehnologia și obiceiurile americane.
Am absolvit Medicina în Japonia, apoi, în 1963, m-am mutat împreună cu tânăra mea soție în Statele Unite, unde am devenit rezident al programului de chirurgie de la Centrul Medical „Beth Israel” din New York.
Venind în Statele Unite dintr-o țară străină, am înțeles că trebuie să mă zbat din greu ca să devin un chirurg bun și respectat în America. În copilărie, am practicat artele marțiale și mulțumită antrenamentului am învățat să folosesc la fel de bine mâna dreaptă și mâna stângă. Fiind ambidextru, eram în măsură să efectuez operațiile cu o eficiență neobișnuită.
În timpul rezidențiatului, l-am asistat pe doctorul Leon Ginsburg, unul dintre descoperitorii bolii Crohn (alături de doctorii Burrill Bernard Crohn și Gordon Oppenheimer). Într-o zi, doctorul rezident-șef, care îl asista de obicei pe doctorul Ginsburg, nu a putut veni în sala de operații.
Asistenta medicală a doctorului Ginsburg, care mă văzuse lucrând, m-a recomandat pe mine drept înlocuitor. Fiind ambidextru, am terminat foarte repede. La început, doctorul Ginsburg nu a crezut că o asemenea operație poate fi terminată cu bine într-un timp atât de scurt și chiar s-a supărat, dar
apoi a văzut cât de bine s-a refăcut pacientul, fără hemoragia excesivă și fără inflamațiile care însoțesc o operație lungă, și a fost impresionat. Am început să lucrez în mod curent cu el.
Dar nici soția și nici fetița mea nu s-au adaptat prea bine la viața din Statele Unite. Soția mea se simțea rău mai tot timpul, era slăbită, nu putea să alăpteze și de aceea îi dădea fiicei noastre formula bazată pe laptele de vacă. Eu lucram toată ziua în spital și apoi îmi ajutam soția, care era din nou însărcinată. Schimbam scutecele și pregăteam sticla cu lapte, dar copila plângea tot timpul și făcuse o urticarie pe tot corpul. O mânca și se simțea îngrozitor.
Apoi s-a născut fiul meu. Venirea lui pe lume a prilejuit multă bucurie, dar, în scurt timp, a început să aibă hemoragie rectală. La vremea aceea, tocmai achiziționasem un colonoscop primitiv și am fost în măsură să examinez bebelușul. Am descoperit o inflamație a colonului, o colită ulcerată.
Eram distrus. Eu, doctor, nu puteam nici să-mi vindec frumoasa soție și nici să ușurez suferința fiului și a fiicei mele. La facultatea de medicină nu ne învățaseră nimic despre ceea ce le cauza bolile. M-am consultat cu alți doctori, cei mai buni pe care îi cunoșteam, dar nimeni nu m-a putut ajuta. Nu era suficient să fii un bun chirurg și nici să dai medicamente pentru niște simptome. Voiam să aflu, cumva, cauza bolii.
În Japonia, nu văzusem niciodată acel tip de dermatită atrofică prezentat de fiica mea, așa că am început să cercetez cauzele din Statele Unite care ar fi putut declanșa boala fiicei mele. În Japonia nu prea ne omorâm după lactate; m-am gândit că, poate, e din cauza laptelui de vacă din formulă. Am renunțat la lapte și starea ei s-a îmbunătățit rapid. Mi-am dat seama că este alergică la laptele de vacă. Nu putea să-l digere, iar particulele nedigerate, care erau suficient de mici ca să treacă din intestin în
sânge, erau atacate de sistemul imunitar, care le considera invadatori din exterior. Aceeași explicație s-a dovedit valabilă și pentru fiul meu. Am încetat să-i mai dăm lapte și colita lui a dispărut.
Și boala soției mele a fost, în final, diagnosticată: era lupus. Concentrația de celule roșii din sânge scădea și ea devenea palidă și anemică.
Era când în spital, când acasă, iar noi ne zbăteam să o ținem în viață. A murit înainte să știu suficient de multe ca să o pot salva.
Nici până în ziua de azi nu îmi dau seama ce a putut să cauzeze acel lupus. Dar știu că avea o predispoziție genetică, un sistem imunitar care intra prea rapid în acțiune. În copilărie, în Japonia, fusese crescută într-o școală în stil occidental de pe lângă o mănăstire, unde primise lapte din belșug. Nu am nicio îndoială că era alergică la lapte, cum aveau să fie și cei doi copii ai noștri. Expus, în mod repetat, la un aliment care a creat o reacție alergică, sistemul ei imunitar probabil că a fost copleșit, iar ea a devenit victimă sigură a bolii autoimune numite lupus. Din cauza acestor experiențe, am început să înțeleg cât de importantă este alimentația pentru sănătatea noastră. Asta se întâmpla acum mai bine de cincizeci de ani. În anii trecuți de atunci, am examinat stomacul și colonul și am aflat istoria alimentară a peste 300 000 de pacienți.
Mi-am petrecut viața încercând să înțeleg organismul, sănătatea și bolile omului. Am început prin a mă concentra asupra bolilor — ce le produce și cum pot fi ele vindecate — dar, pe măsură ce începeam să înțeleg mai plenar organismul ca pe un întreg, mi-am schimbat și modul de a aborda boala. Am înțeles că noi, profesioniștii medicinei, și pacienții noștri ar trebui să dedicăm mai mult timp pentru înțelegerea sănătății decât pentru a lupta împotriva bolilor.
Ne naștem cu dreptul de a fi sănătoși; a fi sănătos este starea naturală a unui om. Abia când am început să înțeleg ce este sănătatea, am început să lucrez asupra corpului uman, ajutându-l să scape de boală. Organismul nu poate fi vindecat decât prin el însuși. Ca doctor, eu creez un spațiu în care această vindecare să fie posibilă.
Deci am început prin a încerca să înțeleg boala, dar, în cele din urmă, căutările m-au condus spre ceva ce eu consider a fi cheia drumului spre sănătate. Cheia este enzima-minune, generată de propriul nostru organism.
În corpul uman se găsesc peste 5 000 de enzime, care creează probabil 25 000 de reacții diferite. Putem spune că fiecare acțiune din corpul nostru este controlată de enzime, și totuși știm atât de puține lucruri despre ele. Cred că producem aceste enzime diferite pornind de la o enzimă de
bază, de la o enzimă-sursă, care este, probabil, o resursă limitată. Dacă epuizăm aceste enzime-sursă, ele nu vor mai fi într-o cantitate suficientă pentru a repara celulele într-un mod adecvat; astfel, cu timpul, apar cancerul și alte boli degenerative.
Aceasta este, pe scurt, teoria factorului enzimatic.
Când îi ajut pe pacienții mei cu cancer la colon să se vindece, mai întâi elimin cancerul din colon, apoi îi pun la un regim foarte strict, bogat în enzime, alimente non-toxice și apă pură, pentru a avea mai multe enzimesursă destinate reparării celulelor corporale. Nu cred în administrarea de medicamente puternice, care să slăbească sistemul imunitar, pentru că înțeleg că acest cancer la colon nu este un incident izolat, nu este un accident.
Cancerul la colon îmi spune că întreaga rezervă de enzimă-sursă din organism este pe cale să se epuizeze și nu mai poate repara celulele cum trebuie.
Deși consider că ne naștem cu o cantitate limitată din această enzimă-sursă și că nu ar trebui să o risipim în lupta cu toxinele, cu alimentele nesănătoase, cu proasta eliminare a reziduurilor sau cu stresul, am ajuns să înțeleg și un alt aspect. Acesta este motivul pentru care numesc această enzimă-sursă „enzima-minune”. Am văzut cu ochii mei vindecări spontane și remisiuni la tot felul de boli. Studiind în profunzime aceste vindecări, am început să înțeleg cum pot avea loc asemenea miracole.
Am descoperit ADN-ul, dar nu știm mare lucru despre el. În ADNul nostru zace un potențial pe care nu îl înțelegem încă. Cercetările mele arată că un influx puternic de energie emoțională pozitivă, cum ar fi aceea provenind din iubire, râs, bucurie, poate stimula ADN-ul nostru să producă o cascadă de enzimă-sursă — enzima-minune care acționează ca un bio-catalizator pentru repararea celulelor. Bucuria și iubirea pot să trezească un potențial mult peste actuala noastră înțelegere umană.
În cartea de față vă voi spune ce trebuie să faceți zi de zi, ce să mâncați și ce suplimente și enzime să luați pentru a susține enzimele miraculoase și sănătatea dumneavoastră, dar cel mai important lucru pe care vi-l pot spune pentru a trăi o viață lungă și fericită este să faceți ceea ce vă place (chiar dacă asta înseamnă că uneori nu veți urma celelalte recomandări ale mele).
Cântați la un instrument. Faceți dragoste. Distrați-vă. Apreciați bucuriile simple ale vieții. Trăiți viața cu pasiune. Nu uitați: o viață fericită și plină de sens este calea naturală către sănătatea omului. Entuziasmul debordant, mai degrabă decât respectarea habotnică a unui regim alimentar,
este metoda prin care puteți pune în mișcare factorul enzimatic.
Dr. Hiromi Shinya
Iunie 2007

Enzima miracol - Dr. Hiromi Shinya:
O gasesti in:
Libraria Carturesti
Libraria Elefant
Libraria eMAG

Promotia aceasta este adusa ca afiliat CARTURESTIELEFANTeMAG!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariior partenere on-line, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti ori+100deCarti

Pe site-ul meu 100decarti puteti gasi fragmente de 50-60 de pagini din carti, si librariile de unde puteti sa cumparati cartile ale caror fragmente le-am redat.


Comentarii

Cele mai citite

7 carti pe care nu le poti lasa din mana

 7 volume cu suspans Bine v-am regasit in noul an, care, cu totii speram, sa fie un an plin de vitalitate si nou cu adevarat, bun pentru toti. Cred ca in toata perioada asta urata care a constituit majoritatea anului 2020, multi dintre noi, ca sa mai uitam de toate grijile care ne bantuiau mintea, am citit, Eu asa am facut, ca sa scap de vartejul de ganduri din cap, citeam, citesc - asta imi aduce alt fel de concentrare. Sper sa reusiti si voi sa va bucurati mintea, cu multe si diverse carti. Am ales din bogata librarie TREI , (unde sunt afiliat), cateva volume palpitante, captivante, numai bune sa ne scoata din prezentul nostru si sa ne mai relaxeze. Toate aceste volume promit sa ne tina in priza, sa ne captiveze, asa ca, iata-le: Soțiile de Tarryn Fisher Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail, Toronto Star „Un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant." – Suspense Magazine Un roman care te ține cu sufletul la gură, alert și plin de suspans. Un thriller pe car

Tanara cersetoare, Abandon, Fiicele razboiului, Caminul fetelor orfane, Copilul din Toscana - 5 propuneri de carti in acest week-end

"Memoria ne consolează și inevitabil ne dezamăgește" Am gasit in libraria Litera 5 volume pe care m-am gandit sa le extrag pentru noi, pentru ca mi se par interesante. Stiti ce cred ca este fantastic? Faptul ca, de cand oamenii au invatat sa scrie, au o fantezie nemaipomenita, inepuizabila, si inventeaza mereu noi povesti deosebite, diferite, pe care le transpun in cartile care ajung sa ne placa atat de mult! Eu spun mereu ca fantezia si imaginatia oamenilor este pus si simplu inepuizabila! Revenind pe Pamant, trebiuie sa va spun ca urmeaza o promotie foarte atragatoare: in săptămâna 11-17 iulie , Litera.ro desfasoara campania "Xmas in july" , în cadrul căreia vor avea REDUCERI DE PÂNĂ LA -70% la mii de bestselleruri. Transportul este gratuit la comenzi peste 149 lei.  Iaca cele 5 titluri despre care va vorbeam: Tanara cersetoare de Alice Munro Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vit

Lecturi de neuitat

Carti despre viata - despre criminali reali, despre supravietuitori ai razboiului, despre lumea in care traim  Am cateva recomandari, pe care le regasiti mai jos, sau puteti alege din o colectie superba de noutati in LIBRIS - de unde vin si recomandarile mele! Vaduva de razboi de Tara Moss          T itlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 20 martie 2024.           O poveste palpitanta despre curaj si secrete, plasata in Australia postbelica.           Sydney, 1946. Neinfricata corespondenta de razboi Billie Walker este fericita sa se afle in sfarsit acasa, caci, pentru ea, zilele ametitoare de dupa incheierea conflagratiei mondiale sunt innegurate de pierderea tatalui, precum si de disparitia in Europa a sotului ei, Jack. Ca pentru a inrautati lucrurile, acum, ca razboiul s-a terminat, ziarele au decis sa renunte la reportajele ei pentru a le acorda prioritate la angajare soldatilor care se intorc de pe front. Billie insa este o supravietuitoare si